Wie we zijn

De Galatea foundation is opgericht in 2018 door Jaap Versteegh en Joke van Veen. Zij zijn eigenaar van Kunsthandel Pygmalion in Maarssen-Dorp. 

De foundation is ontstaan uit een gezamenlijke passie van Jaap en Joke voor de kunst en de muziek, en begaan met het huidige vluchtelingenvraagstuk. Vanuit deze betrokkenheid willen ze met deze foundation kunstenaars met een migratieverleden en getalenteerde maar minder gefortuneerde musici een podium  geven in Nederland.

Contact:
Email: info@galateafoundation.org
Adres: Langegracht 43, 3601 AJ Maarssen

Organisatie

De Galatea foundation bestaat uit een bestuur van vier personen en drie adviseurs, waarvan  twee in de jury zitten. Deze juryleden beoordelen samen met het bestuur de ingezonden werken van de kunstenaars, stellen de shortlist op en bepalen met elkaar de winnaar van de jaarlijkse Galatea prijs.

Wij stellen ze graag aan u voor:

Bestuursleden

Mikkel Hofstee, voorzitter: Mikkel Hofstee studeerde bestuurskunde in Leiden, waarna hij 7 jaar voor ABNAMRO in het buitenland werkte. In 2002 startte hij Lifeguard, een adviesbureau voor vitale organisaties. Hij is medeoprichter van de Amsterdam City Swim en auteur van Oermens 2.0. Zijn liefde voor kunst is hem met de paplepel in gegoten, zijn ouders zijn hun hele leven actief geweest in de kunstwereld. 

Jaap Versteegh, oprichter en bestuurslid: Jaap Versteegh is opgeleid als kunstenaar in  o.m. de University of Pittsburgh (VS) en Academie Minerva te Groningen en studeerde kunstgeschiedenis is Amsterdam. Hij werkte als docent tekenen aan de HvU en als docent kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden en is momenteel werkzaam als kunsthandelaar binnen kunsthandel Pygmalion te Maarssen.

Hetje van Spronsen, secretaris: Hetje van Spronsen rondde de opleiding Internationale Studies af aan de Hoge School van Utrecht. Sindsdien is zij werkzaam in commerciële functies bij verschillende mediabedrijven. In 2007 volgde zij haar hart en ging werken bij de algemene boeken uitgeverij  Unieboek | Het Spectrum. Vanaf de oprichting voelt zij zich betrokken bij de organisatie en het doel van de Foundation.

Lieuwe Faber, penningmeester: Lieuwe is ingenieur in de elektronica en afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Daarna heeft hij aan de TSM business school bedrijfskunde gestudeerd. Hij werkt inmiddels al ruim 24 jaar bij de KPN en heeft bij diverse verenigingen waar hij nauw bij betrokken is de rol als penningmeester op zich genomen.

Adviseurs
Joke van Veen, mede oprichter Galatea Foundation. Organisatie en jurylid
Wilma Sütö, conservator van het Dordrechts museum. Jurylid
Senad Alic, artistiek leider van De Werkelijkheid.

Comité van aanbeveling
de heer Gary Schwartz, Rembrandt specialist en oprichter CODART
de heer Peter Schoon, vh algemeen directeur Dordrechts Museum
de heer Bart Rutten, algemeen directeur Centraal Museum Utrecht
de heer Jop Ubbens, vh directeur Christie’s. Amsterdam

Beloningsbeleid
Voor hun werkzaamheden ontvangen bestuurders geen beloning. Bestuurders  kunnen recht hebben op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie (in redelijkheid) gemaakte kosten.

Algemene gegevens

KvK: 73256684

RSIN: 859424200

Bankrek nr:  NL29 INGB 0008 9238 86