Winnaar Galatea Kunstprijs 2021: Oussama Diab

Meer informatie volgt spoedig

Prijsuitreiking Galatea Kunstprijs 2021 door juryvoorzitter Mikkel Hofstee aan Oussama Diab


Tentoonstelling Galatea Foundation: Landhuis Oud Amelisweerd

Wat kan de herfst toch mooi zijn! Vanaf 14 oktober laten 15 bijzondere kunstenaars hun werk zien op de prachtige locatie Landhuis Oud Amelisweerd tijdens de expositie Nieuw Land, Nieuw Huis. De deelnemers aan de tentoonstelling dingen tevens mee naar de Galatea Kunstprijs voor nieuwe Nederlandse kunstenaars. De prijs wordt 31 oktober uitgereikt door een vakjury tijdens een (besloten) feestelijk evenement, aangekleed door een optreden van de Syrische dichter Bakr Al Jaber. De tentoonstelling duurt tot 7 november en is gedurende deze periode te bezoeken voor een vrijwillige bijdrage van donderdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Deelnemende kunstenaars: 

Ahmad Mallah, Ahmed Kleige, Ali Khalil, Mouafk Khzaal, Nawras Nahar, Amjed Hashem, Raafat Ballan, Ferras Dahhan, Noor Issa, Oussama Diab, Lujain Nahar, Nazanin Sholeh, Shaza Omran, Farhad Foroutanian en Maryam Mashhooriazar

Locatie: 

Amelisweerd is een rivier bos verscholen in een bocht van de Kromme Rijn. Dit oude loofbos op kleigrond is uniek in Nederland. In het bos liggen de oude ridderhofsteden Oud- en Nieuw-Amelisweerd en Rhijnauwen. Landgoed Oud Amelisweerd heeft binnen dit bos een speciale functie als cultureel centrum. Tot voor kort als museum en nu als locatie voor verscheidene tentoonstellingen van culturele initiatieven uit de omgeving. Naast het Landgoed bevindt zich de Veldkeuken waar u kunt genieten van koffie en lekkernijen uit de eigen bakkerij. Zo kunt u in één wandeling natuur, cultuur en ontspanning combineren.  

De Galatea Kunstprijs  

De Galatea Foundation geeft Nederlandse kunstenaars met een migratieverleden een platform om hun carrièreperspectieven te vergroten. Dit doen we door het organiseren van exposities en het jaarlijks uitreiken van de Galatea Kunstprijs. Een oeuvreprijs die bestaat uit een Galatea Penning en een bijdrage van 2.500 euro voor verdere ontwikkeling van de kunstenaar. Dat kan zijn een speciale tentoonstelling, een publicatie/kunstenaarsboek of mogelijk Artist in Residence. De prijsuitreiking is op 31 oktober, helaas zijn er door de corona maatregelen beperkte plaatsen beschikbaar. U kunt hiervoor niet reserveren. 

De tentoonstelling is open voor publiek van 14 oktober tot 7 november. De prijsuitreiking is op 31 oktober. Gedurende deze periode kunt u de tentoonstelling van donderdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur bezoeken in voormalig erfgoedmuseum Landgoed Oud Amelisweerd; Koningslaan 9, 3981 HD Bunnik