Galateaprijs

De Galateaprijs

Dit is een oeuvreprijs die met vaste regelmaat uitgereikt zal worden. 

Op basis van de inschrijvingen selecteert de jury de kunstenaars die deelnemen aan de tentoonstelling in het Landhuis Oud Amelisweerd: van 14 oktober tot 7 november 2021.

De Galatea kunstprijs zal aan een van de geselecteerde kunstenaars uitgereikt worden. Deze prijs bestaat uit:
– De Galatea Penning
– Een bijdrage van 2.500 euro voor verdere ontwikkeling van de kunstenaar. Dat kan zijn een speciale tentoonstelling, een publicatie/kunstenaarsboek of mogelijk Artist in Residence.  Dit in overleg met de kunstenaar.

Uitleg over aanvraag Galateaprijs (inschrijvingen voor 2021 zijn gesloten!)

Criteria aanvrager:
– U bent professioneel werkzaam kunstenaar
– U heeft een recent migratieverleden (max. 7 jaar)
– U heeft een verblijfsvergunning voor Nederland en bent woonachtig in het Koninkrijk der Nederlanden
– Uw aanvraag moet passen binnen de doelstellingen van ons fonds. Neem bij twijfel contact op met de Stichting via: info@galateafoundation.org.

Procedure

De selectiecommissie beoordeelt de motivatie en de kwaliteit van het werk en selecteert daaruit kandidaten voor deelname aan de tentoonstelling en meedingen voor de Galatea prijs, op basis van zowel criteria voor deelname als inhoudelijke criteria.

De kandidaten krijgen een tentoonstelling aangeboden in Museum Oud Amelisweerd waar recent werk getoond kan worden. Aan de hand van deze tentoonstelling wordt een prijswinnaar bekend gemaakt. Over de besluitvorming van de selectiecommissie wordt niet gecorrespondeerd.
De Foundation beoogt daarbij niet de persoonlijke materiële belangen van individuele kunstenaars te bevorderen.