Galatea Music

Galatea Music is één van de activiteiten van de Galatea Foundation en ondersteunt getalenteerde maar minder gefortuneerde musici door het organiseren van concerten en assistentie bij (CD) opnames.

Concerten

De agenda voor 2023
De eerste twee concerten voor 2023 zijn benefietconcerten voor Oekraïne: 

 • 5 februari 2023, om 15.00 uur.
  Tijdens dit zondagmiddag concert spelen de pianisten Hennadyi Beziazychnyi, zijn vrouw Nataliia Abdulina en hun 9 jarige dochtertje Yulianna. Dit is met recht een gezinsconcert te noemen.  De bewoners van buitenplaats Vechtenstein  stellen hiervoor hun huis beschikbaar.  Een bijzonder concert op deze mooie locatie!!.

  Datum        : 5 februari 2023
  Aanvang
      : 15.00 uur. U bent welkom vanaf 14.30 uur
  Locatie        : Buitenplaats Vechtenstein, Zandweg 1, Maarssen
  Prijs            : Minimaal € 35 contant te voldoen of over te maken naar rek nr NL29 INGB 0008923886 van Stichting Galatea onder vermelding van uw naam en aantal kaarten
  Reserveren : musica@galateafoundation.org, ook hier graag uw naam en aantal kaarten vermelden

 • 12 februari 2023 16.00 uur
  Deze zondagmiddag spelen de pianisten Hennadyi Beziazychnyi, zijn vrouw Nataliia Abdulina en hun 9 jarige dochtertje Yulianna wederom, nu in kasteel Nyenrode te Breukelen.
  Aanvang      : 16.00 uur
  Aanmelden en informatie via Nyenrode, Breukelen.
De pianisten Hennadyi Beziazychnyi, Nataliia Abdulina en Yulianna Beziazychna na het concert

Concerten in 2022:

 •  29 mei 2022 hebben Mykhailo Bylich (violist) en Andrii Vasin (pianist), beide lid van het Kiyv Ensemble te Kiyv,  bij de prijsuitreiking van de Galatea Kunstprijs in Slot Zeist gespeeld.
 • 10 en 25 juni 2022 zijn 2 benefiet concerten gegeven in het Tuinhuis van Pygmalion door 6 studenten van Tatiana Abayeva en Borys Fedorov, beide docenten van het conservatorium in Kyiv en nu verblijvend in Nederland. Tatiana en Borys zijn   verbonden aan de DavidsBündler  Academy, waar  deze 6 Oekraïense studenten ook  studeren. Dat waren: Anna Nebaba, Anastasia Bogadista, Maria Parfonova, Dana Balteshaititie, Sofia Dorosh en Pavel Slipko.
 • 10 juli 2022 hebben Yulianna Beziazychna en Sofia Dorosh  de opening van de tentoonstelling van Jeroen Henneman opgeluisterd met hun pianospel.

(CD) opnames

In 2022 heeft de foundation, samen met andere sponsoren, Alexander Kashpurin ondersteund bij de opname van zijn CD ‘In search of Eternity‘.