Dit jaar organiseert de Galatea Foundation voor het eerst de GalateaKunstprijs  samen het Dordrechts Museum.
Eind 2022 zijn kunstenaars met een recent migratieverleden opgeroepen zich, via een Open Call, aan te melden voor de Galatea Kunstprijs 2023.
Het Dordrechts Museum en de Galatea Foundation zijn enorm verheugd met de vele aanmeldingen.
Er is door een jury een selectie gemaakt van acht kunstenaars die kans zullen maken op de Galatea Kunstprijs 2023.
Van 25 maart t/m 3 september zal het werk van Berkay Tuncay, Marfa Vasilieva, Mohammad Abou Chair, Natalia Olhova, Natalia Grezina, Noor Issa, Tasha Arlova en Vita Buivid te zien zijn in een gezamenlijke tentoonstelling in het Dordrechts Museum. De bezoeker van het museum kan hier kennismaken met dit veelzijdige talent en ook zelf een favoriet kiezen.

Naast het uitreiken van de Galatea Kunstprijs ondersteunt de stichting getalenteerde, minder gefortuneerde musici (zie Galatea Music)

In 2022 is  tevens gestart met de  Galatea Academy ->.

Wij geloven dat kunst in de breedste zin van het woord, de mogelijkheid biedt te integreren in onze maatschappij en deze te verrijken. De ondersteuning vanuit de Galatea Foundation is erop gericht de kwaliteit van kunst in onze samenleving te bevorderen. 

De Galatea Foundation is opgericht door Jaap Versteegh en Joke van Veen. Zij willen met deze foundation hun liefde voor kunst en de muziek delen met nieuwe Nederlanders die hier hun bestaan als kunstenaar willen opbouwen, zodat zij de kans krijgen om zich hier als kunstenaar te vestigen. Kunst verbindt en gaat voorbij grenzen.

De Foundation werkt samen met De Werkelijkheid, een divers kunstenaarscollectief van alle disciplines, uit de hele wereld hier neergestreken.

De Galatea Foundation is een Culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Mocht u onze stichting een warm hart toedragen, dan zijn donaties van harte welkom. Donateurs van culturele ANBI’s hebben een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.
Rekeningnr: NL29 INGB 0008923886
T.n.v. Stichting Galatea, Maarssen